Trainingsacteur / rollenspelpartner

Ik werk freelance als trainingsacteur in opleidingen en geef workshops waarin de deelnemers vaardigheden oefenen in rollenspelen. Bijvoorbeeld omgaan met agressie of lastige klanten. Ik ben in staat om me snel in te leven in een nieuwe rol en ik kan zinvolle, opbouwende feedback geven aan degene die in training is.

Enkele voorbeelden
In bijscholingscursussen voor docenten of gemeenteambtenaren vervul ik binnen rollenspelen de rol van agressieve cliƫnt. Ik zie precies welk gedrag van de cursist mijn agressie versterkt en welk gedrag de-escalerend werkt. Als ik dit teruggekoppeld heb, zie ik dat hij dit de-escalerende gedrag beter weet te gebruiken.

In het MBO geef ik workshops aan studenten in het kader van Burgerschap. Maatschappelijke vraagstukken komen hierin op een speelse manier aan bod.


Achtergrond
Ik heb vele jaren ervaring als speler en regisseur in het amateurtheater in Groningen. Ik heb hiervoor verschillende opleidingen gevolgd; zoals de Theaterwerkplaats; De Akteerstudio en de opleiding tot Regisseur Amateurtheater.

Ik heb een aantal theaterproducties gemaakt binnen het amateurcircuit en heb speltraining gegeven.
In mijn werk bij de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en Elker maak ik in rollenspelsettingen vaak gebruik van de kennis en ervaring die ik tijdens deze periode heb opgedaan.

> Veel gestelde vragen