Individuele (PGB) hulpverlening en training

Ik ben als zelfstandig hulpverlener inzetbaar voor jongeren en jongvolwassenen van zo’n 16 tot 30 jaar. Dit kan bijvoorbeeld als PGB-begeleidingstraject. Soms gaat het om een heel concrete, lichte hulpvraag waar in een kortdurend traject aan kan worden gewerkt. Bij wat ingewikkelder problematiek kunnen soms veel meer levensdomeinen aan de orde komen in een langer traject.

Ik werk ‘systemisch’. Ik neem ouders en eventueel broers of zussen mee in het proces van degene die ik in begeleiding heb. Ook andere personen die een belangrijke rol spelen in het leven van degene die ik begeleid kunnen desgewenst betrokken worden in de hulpverlening.

Naast gesprekken gebruik in deze begeleiding ook fysieke oefeningen. Ik maak dan gebruik van elementen uit de verschillende trainingen die ik geef. Dit geeft inzicht in de omgang met elkaar en patronen die spelen. Door deze patronen en dynamiek zichtbaar te maken kan hieraan op een sportieve, creatieve manier gewerkt worden en een veranderingsproces in gang worden gezet.

Als hulpverlener kom ik bij de cliënt aan huis. Als het zinvol is kom ik op verzoek soms ook op andere locaties bijvoorbeeld op het werk of de school van de cliënt.