Trainingen weerbaarheid voor meiden en vrouwen

Ik geef weerbaarheidstrainingen aan groepen meiden en vrouwen die het moeilijk vinden om duidelijk te zijn en hun eigen grenzen te stellen. Zij leren hier zichzelf duidelijker neer te zetten en steviger over te komen. Ik verzorg deze trainingen in buurtcentra en op scholen. Leeftijd vanaf 15 jaar. 

Fysieke training
Deze training is niet praatgericht maar heel fysiek. Ik maak gebruik van balansoefeningen, sparring en andere basistechnieken van Taekwondo (vechtkunst / vechtsport). Onder andere: stoten, schoppen en patronen lopen. Als de deelnemers bijvoorbeeld letterlijk aan elkaar moeten trekken merken ze aan den lijve wat er nodig is om weerstand te bieden. En ook hoeveel kracht ze zelf kunnen hebben. Tijdens en na de fysieke oefeningen bespreek ik wat de deze activiteit in hen oproept. Daardoor worden ze zich meer bewust van wat ze geleerd hebben.

Juist door deze fysieke benadering zetten deze meiden en vrouwen in mijn trainingen in korte tijd grote stappen. Ze ontwikkelen zich vaak zichtbaar op het gebied van grenzen aangeven, omgaan met de ander, zichzelf respecteren, kracht en macht, stevig op je eigen benen staan en vergroten van hun zelfvertrouwen. Dat uit zich dan niet alleen in woorden, maar vooral in uitstraling.

Zes bijeenkomsten
Deze training is gebaseerd op de 5 uitgangspunten van Taekwondo (de zogeheten “Tenets”).
De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. Iedere les omvat één van deze 5 uitgangspunten: hoffelijkheid, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en -controle, integriteit, onbedwingbare geest. De laatste bijeenkomst wordt afgesloten met een breektest. Dat is het doormidden slaan van een plankje.

Open inschrijving
Ik verzorg deze trainingen individueel of kleine groepjes. Enkele keren per jaar organiseer ik een training in kleine groep met open deelname. Heb je interesse, stuur een mailtje of bel.

Methodiek
Deze trainingsmethodiek is in opdracht van ITF Taekwondo Nederland ontwikkeld door Jantien Lindeboom. Zij is Taekwondo-instructeur op hoog niveau (zwarte band, 5e Dan). Vanuit ITF Taekwondo Nederland is de opleiding door haar verzorgd.

> Veel gestelde vragen