Weerbaarheidstraining

Deze training van zo’n 6 tot 8 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur is bedoeld voor meiden (vanaf 14 jaar) en vrouwen die het moeilijk vinden hun grenzen te stellen. De training is ook geschikt voor jongens en mannen. De training kan voor hen eventueel ook in samenwerking met een mannelijke trainer gegeven worden. In de training wordt actief en fysiek gewerkt. Aandachtspunten zijn:

  • stevig staan,
  • balans (evenwichtig zijn in je dagelijks leven),
  • herstel na ontregeld raken (bv door conflictsituaties),
  • grenzen aangeven en verleggen,
  • vertrouwen en zelfvertrouwen.

Ik maak gebruik van elementen uit Taekwon-Do, Martial Art, balansoefeningen, sparring, stoten en schoppen, kussenstraining. Als de deelnemers letterlijk aan elkaar moeten trekken, merken ze aan den lijve wat er nodig is om weerstand te bieden. En ook hoeveel kracht ze zelf kunnen hebben. Tijdens en na de fysieke oefeningen bespreek ik wat de deze activiteit in hen oproept. Daardoor worden ze zich meer bewust van wat ze geleerd hebben. Tijdens de training benoem ik wat ik zie en denk te zien (in lijf en hoofd). Hierover gaan we in gesprek. De training is altijd een wisselwerking tussen deelnemer(s) en mijzelf.

Juist door deze fysieke benadering zetten deelnemers in mijn trainingen in korte tijd grote stappen. Ze ontwikkelen zich vaak zichtbaar op het gebied van grenzen aangeven, omgaan met de ander, zichzelf respecteren, kracht en macht, stevig op je eigen benen staan en vergroten van hun zelfvertrouwen. Dat uit zich dan niet alleen in woorden, maar vooral in uitstraling.

De training kan zowel individueel gegeven worden als in groepjes van maximaal 6 mensen. Locatie in overleg, bijvoorbeeld: gymzaal, buurthuis, Dojo, etc. Dit kan desgewenst via mij gehuurd worden.

Deze trainingsmethodiek is in opdracht van ITF Taekwon-Do Nederland ontwikkeld door Jantien Lindeboom. Zij is Taekwon-Do-instructeur. (zwarte band, 5e  Dan). Vanuit ITF Taekwon-Do Nederland is de opleiding door haar verzorgd.

> Veel gestelde vragen