Sport als hulpverlening

Ik geef aan specifieke doelgroepen, ook lessen en trainingen waarin de sport meer voorop staat. Ook hierin neem ik mijn kennis, kunde en ervaring mee.

Vechtsportles Jeugd
Ik geef onder andere Vechtsportles Jeugd, bij Athlete Training Facility in Groningen. Tijdens de les ben ik altijd alert of ik extra aandacht kan geven op verschillende gebieden. Ik stimuleer jonge meiden bijvoorbeeld net even wat meer waardoor ze ervaren dat ze meer kracht kunnen genereren dan ze gedacht hadden.  Hierdoor groeien ze naast fysiek en technisch, ook mentaal.

Fitness- en  hardlooptraining
Het geven van fitness- en hardlooptraining aan jongvolwassenen met kenmerken in het Autisme Stoornis Spectrum is hier nog een voorbeeld van. Lekker sporten met net dat beetje extra waardoor zij zich op een prettige manier gewaardeerd voelen en zich zo in hun eigen tempo en op hun eigen manier kunnen ontwikkelen en deel kunnen nemen aan de samenleving.

De combinatie fysiek-mentaal werkt bij hen heel goed. Zij leren meer verbinding te maken met zichzelf en leren verwoorden wat ze fysiek voelen. Door dit te doen vanuit de ontspanning die fysiek bezig zijn biedt, is dit heel waardevol. Tussendoor ontstaan gesprekken hierover en over andere onderwerpen die hen bezighouden in het dagelijks leven.